Archívum - Hírek 2010>

Öregek napja Hernádcécén/KÉPEK»
2010. december 15.


Hernádcécén is járt a mikulás
2010. december 15.


ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2010. december 1.


VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.

HERNÁDCÉCE TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Csató István FÜGGETLEN jelölt lett.

Érvényes szavazatok száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet(ek)
Kapott
érvényes
szavazat
%
1
Bodnárné Kucsma Erzsébet
FÜGGETLEN
47
34,81
2
Csató István
FÜGGETLEN
67
49,63
3 Polyefkó Péter
FÜGGETLEN
21
15,56

További részletek, eredmények»
Kisebbségi választás eredményei»


Háziorvosi feladatok ellátása
2010. szeptember 29.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a háziorvosi feladatokat helyettestéssel oldjuk meg. A feladatra rövidesen pályázat kerül kiírásra.


GYÁSZHÍR
2010. szeptember 29.

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy Dr. Sebők József háziorvos szül.: 1966. december 12., 2010. szeptember 15.-én 44 éves korában távozott közülünk. Nyugodjék békében!


VÁLASZTÁS 2010
2010. szeptember 6.


Zárókiadvány
2010. szeptember 6.

Egymásért" képzési és foglalkoztatási program Korlát településen TÁMOP-1.4.1-07/1-2008- 0013
Záró kiadvány letölthető»


FALUNAP 2010.augusztus 1-én/KÉPEK
2010. augusztus 10.

2010.augusztus 1-jén került megrendezésre az Abaúj-Abaújba Partnerségi Fesztivál. Az ünnepi köszöntő után átadásra került egy turisztikai portál,mely a hivatal épületében van elhelyezve és egy tábla, mely a falu elején található és jelzi az ide látogatóknak , hogy a település tagja a partnerségnek.

Számos érdeklődő mellett,jó hangulatban telt a délután. A fellépők között szerepelt a Diósgyőri Aranysarkantyús Hagyományőrző csoport, Dodó kacsa és Karcsi csacsi szórakoztatta a gyerekeket. Volt vérpezsdítő latin zene, könnyú zenei koncert Sancival és éjszakába nyúló utcabál a Saxon Party zenekarral.A gyereker ugrálóvárnak örvendezhettek egész délután, majd tűzijáték színesítette az estét. Mindenki nagyon jól szórakozott.

FALUNAP 2010.augusztus 1-én
2010. július 14..

Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy a június 19-én elmaradt Falunapi rendezvényünk (Abaúj-Abaújban Partnerségi Program) megtartására augusztus 1-én délután 2 órától kerül sor.

Siófoki nyaralás/KÉPEK
2010. június 25.

A Hernád még vissza sem folyt a medrében, amikor a település gyermekei meghívást kaptak Siófokra nyári táborozásra. A meghívást a településen segítséget nyújtó siófoki rendőröknek köszönhetjük, akik városukba hazatérve elmesélték a polgármesternek az itt látottakat valamint beszámoltak arról is, hogy milyen ellátásban részesültek itt létük alatt. Az elmondottak hatására és köszönetük kinyilvánításának jeléül támadt az ötlet, hogy táborozni hívják a gyerekeket. A 18 gyerek és 4 kísérő egy nagyon csodálatos hetet tölthetett el a Balaton partján, amihez a helyi vendéglők, éttermek, cégek és vállalkozók nagy részben hozzájárultak. A gyerekek nagyon sok élménnyel és ajándékokkal gazdagodva tértek haza.

Ávízi összefoglaló/KÉPEK
2010. június 25.


A 2010.június 1-jei és az azt megelőző esőzések óriási veszély helyzetet okoztak a Hernád menti településeken, így nálunk is. A hét első felében még helyi erőkkel folyt a védekezés, de csütörtöktől már külső segítségre is szükség volt. Így kerültek településünkre az ORFK és BRFK rendőrei, Somogy megye rendőrei Siófokról. De jött még a segítség Tolna megyéből, Nyírbátorból és a Csongrád megyei Szegedről is.
Az ide vezényelt rendőri egységek a helyi erőkkel közösen megfeszített küzdelmet folytattak a település megvédéséért. Odaadó munkájuknak köszönhetjük, hogy sikerült megvédeni a települést egy nagyobb veszélytől.
Az önkormányzat gondoskodott a rendőri erők ellátásáról, de a helyi lakosok is lehetőségeikhez mérten kivették részüket és segítettek az ellátásban, amiért köszönet mindenkinek!


ELMARAD az Abaúj-Abaújban Partnerségi Program
2010. június 10.

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a 2010. június 19-ére szervezett Abaúj-Abaújban Partnerségi Program a rendkívüli árvízhelyzet miatt ezen időpontban elmarad.


ABAÚJ-ABAÚJBAN PARTNERSÉGI PROGRAM
2010. május 28


Abaúj-Abaújban Partnerségi Program
2010.június 19-én 14.00 órától kerül megrendezésre Hernádcécén a Polgármesteri Hivatal előtti téren.
Minden helyi lakót, elszármazottat és vendéget szeretettel várunk!

Hernádcéce Községi Önkormányzat


Pályázat: igazgatói állás
2010. március 16.

Meghirdetett munkahely: Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda igazgatói állás.
Vezetői megbízás időtartama: - öt év
- a megbízás kezdő időpontja: 2010. július 1.
- a megbízás megszűnésének időpontja: 2015. június 30.
Elbírálás határideje: 2010. június 15.
A Pályázat letölthető»


DECEMBERI HÍREK
2008. december 21.

December 3-án tartottuk az idősek napját. A polgármester asszony köszöntője után az iskolás gyerekek adtak műsort, majd ezt követően a vizsolyi asszonykórus tagjai mutatták be a "Pomócsi bácsi csúsztat" című szindarabot, mely nagy sikert aratott. Ezután Czentnár Ferenc tárogatózott, előadásával nótázásra serkentette a lelkes közönséget.

Köszöntötték a község legidősebb női lakosát: a 87. évévben járó Hajdu Imréné, Matilka nénit. A legidősebb férfit: a 83 éves Tóth Géza bácsit otthonában kereste fel a polgármester asszony és egy ajándék csomaggal köszöntötte.A megjelenteket vacsorával látták vendégül, majd zeneszó mellett mindenki kedvére szórakozhatott.
Az este jó hangulatban telt el.

December 5-én tartották a mikulás ünnepséget. Az iskolás és óvódás gyerekek adtak kis műsort.

Az önkormányzat jóvoltából a gyerekek mikulás csomagot kaptak. Ezután a felnőttebb korosztály bálon szórakozhatott.A hajnalig tartó mulatság jó hangulatban telt el. Képek


Abauj-Abaujban Fejlesztési partnerségi ülés
2008. december 11.

Október 27-én Hernádcécén tartottuk az Abauj-Abaujban Fejlesztési partnerség soron következő ülését, melynek fő napirendi pontja a beadandó pályázatok megbeszélése volt. Az ülés kissé hiányosra sikeredett, mert szlovák oldalról csak ketten képviseltették magukat.De ennek ellenére jó hangulatban telt el az összejövetel.
Képek


Mikulás ünnepség
2008. december 5
A polgármester köszöntője után a gyerekek adtak kis műsort,majd megérkezett a télapó krampusz kíséretében,akik az önkormányzat jóvoltából 14 éven aluli gyerekeknek csomagot adtak.Ezután mikulásbál következett ahol Gombos László által szolgáltatott zenére mulathattak a jelenlévők. Mindenki jól szórakozott, amit az is bizonyít,hogy hajnal 4 óráig tartott a buli. Képek

 


Idősek Napja
2008. december 5

Az idősek napján a polgármester köszöntője után az általános iskolás gyerekek adtak műsort és fellépett a vizsolyi asszonykórus, majd Bodnár Adrienn kápráztatta el operett részleteivel a jelenlévőket.
Ezek után vacsorával láttuk vendégül a megjelenteket, majd egy kis zenehallgatásra és táncmulatságra invitáltuk őket.Mindenki nagyon jól szórakozott.
Képek

Hernádcéce Községi Önkormányzat
képviselő-testülete


MEGHÍVÓ - IDŐSEK NAPJA
2008. november25.

Szeretettel meghívjuk Önt az Idősek Napi rendezvényünkre, melyet 2008. december 5-én 16.00 órai kezdettel tartunk a Községháza nagytermében.

Hernádcéce Községi Önkormányzat
képviselő-testülete

 


Elkészült hernádcéce weblapja
2008. október 26.

2008 októberében elkészült Hernádcéce honlapja, mely a www.hernadcece.hu címen található. A weboldalon részletes információk olvashatók a település földrajzi adottságairól, történelméről, az aktuális eseményekről a település fejlesztés célkitűzéseiről. Az oldal gazdag képanyaggal mutatja be a település utcáit, épületeit, a szolgáltató egységeket- és szálláshelyeket, annak érdekébe, hogy figyelmébe ajánlja a természetet kedvelő turistáknak, a csendre és nyugalomra vágyó vállalkozóknak Hernádcécét, a lehetőségek faluját.


Testvértelepülési megállapodás Nagyidával
2008. augusztus

2008. augusztus 22-24 között, első alkalommal került megrendezésre az Abaúj - Abaújban Fesztivál "Hagyományőrző szlovák - magyar testvér-települési találkozó" a Fejlesztési Partnerség közreműködésével.
Hazánk - nyolc másik uniós tagországgal egyetemben - tavaly december 21-én lett a schengeni övezet teljes jogú tagja. Az ebben rejlő lehetőségeket ismerték fel az egykori Abaúj vármegye Magyarországon maradt, illetve Szlovákiába került, határmenti önkormányzatai azzal, hogy partnerségi megállapodást kötöttek egymással, mégpedig a Schengeni Egyezmény életbe lépésének előestéjén.
Tavaly, a schengeni határnyitás alkalmával az abaúji polgárok előtt, aláírásra került 18 magyar és szlovákiai magyar település, valamint a magyar VITEA Közhasznú Alapítvány, a Partnerség munkaszervezete által megalakított, Nemzetközi Partnerség Együttműködési Megállapodás, a határon átnyúló együttműködések erősítésére, kiteljesedésére.
Az ez évi rendezvény célja: erősíteni a partneri kapcsolatokat és jövőbe mutató úttal, az EGTC megalakításával még erőteljesebbé tenni. Az egykori Abaúj vármegye tizenhat olyan települése, amely a magyar-szlovák határ két oldalán található, testvértelepülési megállapodást kötött egymással Boldogkőváralján, a fesztivál napján.A partnerségi program most tovább bővült azzal, hogy a tizenhat település augusztus 22. és 24. között hagyományteremtő céllal közös kulturális fesztivált rendezett, amelynek során az érintett települések polgármesterei az ősi boldogkői vár lovagtermében testvérvárosi megállapodást írtak alá.
E napon Hernádcéce is aláírta a testvértelepülési megállapodást Nagyidával
. Az első nap végén a Mandala Dalszínház bemutatta az István a király című rockoperát. A második nap a hagyományőrzés jegyében telt, a testvértelepülési megállapodást aláíró valamennyi település bemutatta a saját kulturális örökségét. A zenéről a felvidéki Nagyidáról érkező Hagyományőrző Együttes, valamint a magyarországi Hegyaljai Lakodalmas és a Bodrog Néptánc együttes gondoskodott. A harmadik nap (vasárnap), a rendezvény ünnepélyes istentiszteletet követően díszebéddel zárult.


Időközi választás
2008. március 30.

Hernádcécén időközi választást kellett kiírni, mert a település korábbi vezetőjeindoklás nélkül lemondott posztjáról. A 2008. március 30-án megtartott időközi választáson Bodnárné Kucsma Erzsébet független jelöltet választották meg Hernádcéce új polgármesterévé.

 


Új híd a Hernádon
2007. június 1.

2007 június elsejétől Hernádcéce és Méra között újra száraz lábbal juthatnak át a Hernádon a gyalogosok és a kerékpárosok. Ami különleges ebben az az, hogy egy civil szervezet közadakozásból épített egy (41,5 méter hosszú) hidat, amire még nem volt példa Magyarországon.
Az új híd ötletgazdája a falu szülötte, a ma Budapesten élő nyugdíjas Szabolcs Sándor gépészmérnök volt, aki már 12 éves korában elhatározta, hogy egyszer majd szülőfalujának új, stabil hidat épít. Nyugdíjas koráig kellett várnia, hogy gyerekkori álma teljesüljön. Először létrehozta a Hernádcéce Fejlődéséért Közalapítványt, majd hazai vállalatok és magánemberek közadakozásából felépült az új híd a folyó 73+058 fkm szelvényében.


Megjelent Hernádcéce történetét bemutató könyv
2005.
"Hernádcéce Fejődéséért" Alapítvány támogatásával 2005 évben megjelent Szabolcs Sándor: Hernádcéce története a honfoglalástól napjainkig c. könyv, mely színes képekkel illusztrálva mutatja be a település történetét.

 

 

Archívum: 2010>|Főoldal

 

 
© 2008-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
A weblap tartalmi összeállításánál felhasználásra került a "Hernádcéce Fejődéséért" Alapítvány támogatásával 2005 évben kiadott:
Szabolcs Sándor: Hernádcéce története a honfoglalástól napjainkig c. könyvben olvasható információk.
Köszönet az alapítványnak és a könyv szerzőjének.