Köszöntő

Szeretettel köszöntöm Önt Hernádcéce település honlapján.

Hernádcéce Borsod-Abaúj-Zemplén megye északkeleti részén, a Hernád folyó völgyében, a Zempléni-hegyek lábainál, a világhírű vizsolyi biblia, a boldogkői, a regéci vár szomszédságában fekvő, alig 225 fős abaúji kisközség.

A falu és környéke vadregényes tájon, épített örökségekben és természeti szépségekben bővelkedik. Kevés ilyen hely van az országban, ahol a tájképi szépség és sokszínűség, valamint a kultúrtörténeti értékek ilyen gazdag tára egyszerre és viszonylag érintetlen formában van jelen. A természetet kedvelők, a város zajától csendre vágyók kellemes túrákat, sétákat tehetnek, a folyóvizek szerelmesei fürdőzhetnek, kajakozhatnak, vagy éppen horgászhatnak, a falusi turizmust kedvelők romantikus sátorban, vagy pedig felújított kúriákban, kastélyokban lakva ismerkedhetnek meg a falusi élet hétköznapjaival, a helyi népszokásokkal, vagy a gasztronómiai kínálatokkal.

Bemutatkozásunk célja, hogy ízelítőt adjunk községünk életéből, és felkeltsük a befektetők, a vállalkozók érdeklődését, és ajánljuk községünket a természetet, a gyalog és kerékpártúrákat és a vízi sportot kedvelőknek.

Induljon sétára velünk, ismerje meg Hernádcécét és térjen vissza hozzánk a honlapunkon, és akár személyesen is.

Várjuk szeretettel kis falunkban.

Csató István
polgármester

 

 
© 2008-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
A weblap tartalmi összeállításánál felhasználásra került a "Hernádcéce Fejődéséért" Alapítvány támogatásával 2005 évben kiadott:
Szabolcs Sándor: Hernádcéce története a honfoglalástól napjainkig c. könyvben olvasható információk.
Köszönet az alapítványnak és a könyv szerzőjének.